середа, 23 квітня 2014 р.

Цікаві факти про Норвегію

Про Норвегію пересічний українець знає не так вже й багато. Хіба що те, що у Норвегії все дорого, є славетні норвезькі фйорди і загалом населення живе навіть дуже непогано. Тож сьогодні ми спробуємо заповнити пробіл знань про Норвегію, підібравши для вас тільки найцікавіші факти!
Норвегія визнана не лише однією із найбагатших країн світу, але й найбільш миролюбною. Саме ця країна є шостою в Європі за площею території.
Цікаво, що у 19 сторіччі сотні тисяч норвежців переселилися до Сполучених Штатів. Тепер їх нащадків в Америці більше, аніж на батьківщині!
Норвегія славиться високими соціальними стандартами. Медицина у цій країні є майже безкоштовною, щоправда чимало доведеться заплатити за відвідини стоматолога та менше – за прийом у сімейного лікаря. Всі інші послуги для населення – безоплатні.
Середня зарплата у Норвегії дорівнює 5 тис. євро. Навіть попри те, що чималу частину прибутків “з’їдають” податки, норвежці можуть себе почувати справжніми багатіями, приїхавши, приміром, у країни Азії.

norway

Це неймовірно, але у Норвегії надзвичайно низький рівень криміналу. У цій країні соціум побудований на довірі. Часто будинки у невеличких містах і селах тут не зачиняють, коли йдуть з дому.
Озера у Норвегії є найглибоководнішими не лише в Європі, але й в усьому світі. До прикладу, озеро Хорніндалсватнет є 12-м за глибиною у світі і першим у Європі − його глибина досягає 514 метрів.
Ще цікавий факт про Норвегію. Нафтопереробна платформа Тролл А вважають найбільшим рукотворним об’єктом у світі. Її висота сягає 472 метри, з яких 369 знаходяться під водою. Ця величезна споруда важить біля 656 млн кілограм і є удвічі важчою за EmpireStateBuilding, що у США.
Оскільки рельєф Норвегії є дуже специфічним, одним із найдешевших видів транспорту тут є літак, адже країна − це фактично суцільні фйорди.

Немає коментарів:

Дописати коментар