вівторок, 11 березня 2014 р.

1 . У Франції знаходиться найбільша кількість замків в світі - всього 4969 штук. Майже п'ять тисяч! Приблизно стільки ж вже випарувалося  французької землі .
2 . У Франції були винайдені колготки. Жіночі колготки - геніальний винахід XX століття , адже їх можна ще й як відмінний медичний джгут використовувати , щоб кров зупиняти , і в саду  від шкідників і т. д. :)

3 . Офіційна , державна мова Франції - французька. Але без англійської ви роботу ні за що не знайдете , і жоден француз не зможе зрозуміти , як це ви не говорите по -англійськи. Вони можуть ще зрозуміти , що ви не знаєте французької , але як таке може бути , що ви не розмовляєте англійською ? ! Якщо вони чують акцент , відразу переходять на англійську , навіть якщо ви нею не володієте .4 . Французи пишаються тим , що саме вони винайшли гільйотину . Скасувати її довелося через  глобалізацію та  Євросоюз зовсім недавно - остання страта за допомогою гільйотини була в 1981 році , всього 30 років тому. Щороку відзначається спеціальний день скорботи по ній.

5 . Саме французи завалили ... проект Європейської Конституції. Точніше - французькі фермери , які не розуміють , з якого дива вони повинні зливати в одну бочку унікальні вина ( близько тисячі видів) , робити сири ( 460 сортів , не рахуючи їх різновидів ) з якихось там стандартів , і чому це сидр повинен вважатися алкогольним напоєм , коли це всього лише квас , тільки не на хлібі , а на яблуках. І взагалі - сидр без кальвадосу - гроші на вітер!

6 . У Франції знаходяться найбільш відвідувані в світі пам'ятки : собор Нотр -Дам- де- Парі і монастир Мон -Сен -Мішель .

7 . Франція - сільськогосподарська країна .

8 . Франція - батьківщина кінематографу.

9 . Франція - батьківщина повітроплавання.

10 . Франція - батьківщина велосипеда.

Немає коментарів:

Дописати коментар