вівторок, 11 березня 2014 р.

                                                  Найцікавіші факти про Іспанію
    1 . У іспанського гімну немає слів.

2 . Мова басків - народу, що населяє північні області Іспанії - не має жодненої спорідненої мови у світі.

3 . Іспанія - рекордсмен серед європейських країн за кількістю барів , ресторанів і нічних клубів.

4 . Незважаючи на те , що більшість іспанців - завзято віруючі католики , в країні з 2005 року узаконені одностатеві шлюби.

5 . Поїхати до Іспанії влітку і потрапити під дощ фактично нереально. Кількість сонячних днів у цій спекотній країні становить близько 280 на рік !

6 . Якщо в вас живий авантюризм , то емігрувати до Іспанії для вас може виявитися легше , ніж в будь-яку ще країну Європи. Нелегальні емігранти , які проживають на території Іспанії більше 3 років , мають можливість отримати іспанський вид на проживання.

7 . Поважаючий себе іспанець майже ніколи не снідає вдома. Першу трапезу дня тут прийнято куштувати в найближчих кафе , де на столах дбайливо розкладають ранкові газети.

8 . Іспанія є найбільшою з усіх суверенних держав , розташованих на Піренейському півострові.
9 . Іспанський ресторан El Bulli в містечку Росас вважається кращим рестораном світу . Сезон роботи ресторану триває півроку. Те , що середня вартість страви тут становить 250 євро , гурманів не бентежить: столики на весь сезон бронюються протягом одного дня!

10 . Знаменитий іспанський співак Хуліо Іглесіас до 20 років був воротарем у клубі « Реал Мадрид» . Однак серйозна автокатастрофа паралізувала його на цілих два роки. Так як рухати Іглесіас міг тільки руками , він провів цей час , удосконалюючи гру на гітарі.

Немає коментарів:

Дописати коментар